Rodinné centrum Na Schodech

Místo v Plzni-Černicích, kde připravujeme aktivity pro váš volný čas. U nás si vyberou děti i dospělí.

Pospolu, uvnitř i venku

To je naše představa, jak nejlépe trávit volný čas s rodinami a přáteli.

Do programu rodinného centra volíme aktivity, které považujeme za smysluplné a obohacující. Máme hlavy plné nápadů, chuť je realizovat a tým, díky kterému to dokážeme.

V tuhle chvíli je po dobu nouzového stavu rodinné centrum zavřené.

Své rodinné centrum však můžete pustit k sobě domů. Naši lektoři připravují aktivity a materiály, které pomohou udržet v kondici nejen vaše tělo, ale i ducha.

Pusťte si

Principy a inspirace rodinného centra

Rodiče a děti na výletě v přírodě.
  • Čerpáme inspiraci ve svém nejbližším okolí – na louce, v lese, u vody.
  • Spoléháme na moudrost přírody kolem nás a pozitivní vztah k přírodě rádi předáváme i dětem.
  • V dětech pěstujeme lásku ke knihám.
  • Podporujeme v každém chuť dělat věci po svém.
  • Ctíme tradice, které budovali naši předci.
  • Nebojíme se obléct do kostýmů a občas ze sebe dělat šašky.

Nejdůležitější jsou lidi

Tým rodinného centra Na Schodech na poradě vymýšlí další plány.

Otevíráme se všem lidem, kteří mají chuť podílet se na činnosti centra.

Spoléháme na osobní a lidský přístup, na vstřícnost a na to, že úsměv může obrátit k lepšímu i zkažený den. A pokud se občas necítíme nejlépe, jsou to právě naši návštěvníci, kteří svým zájmem a radostí nakazí i nás.

Věříme, že se nám postupně daří budovat komunitu lidí, kteří jsou rádi spolu a mají si vzájemně co předat. Jsme pyšní, kolik přátelství už Na Schodech vzniklo – skutečných a hřejivých, ne těch virtuálních.

Naše aktivity

K přihlášení na akci najdete u každé aktivity tlačítko.
Nastanou-li při přihlašování potíže, rádi vám pomůžeme – pošlete nám e-mail na rc@naschodech.cz nebo zavolejte na 721 756 683.

Kurzy a kroužky

Chlapec na tvořivém kroužku vytváří obrázek na tričku.

S týdenní pravidelností u nás můžete tvořit, cvičit, relaxovat, zpívat a vzdělávat se. Organizujeme kurzy pro rodiče s dětmi, děti i dospělé.

Pročtěte si, prosím, kurzový řád.

Workshopy a semináře

Cvičení s dětmi a velkými míči.

Pořádáme semináře na různá témata, besedy a jiné jednorázové vzdělávací akce, které svým obsahem souvisejí s pravidelnou činností centra.

Máme za sebou seminář o nošení dětí v šátku, workshop na téma pánevní dno, pilates, kurz první pomoci dětem, workshopy jógy aj.

Kulturní akce

Děti tančí při hudebním vystoupení.

Při divadelních představeních se děti aktivně zapojují do děje, mnohdy zazní zpěv a různorodé nástroje. Po představení se malí diváci s chutí pustí do tvořivé dílny (nebo do domácí dobroty), zatímco rodiče si pochutnávají na kávě.

Chceme také v dětech probudit lásku ke knihám, a proto se pravidelně setkáváme nad jejich stránkami, čteme příběhy a na chvíli zažíváme dobrodružství jejich kouzelných postav.

Začít s kulturou se vyplatí už v kočárkovém věku

S radostí hledáme nové divadelní soubory a jejich veselá představení pro ty nejmenší. Na našich OSB deskách, co znamenají svět, jsme uvítali i divadlo pro dospělé. Každé literární čtení je příjemné setkání s možností pohrát si, prohlédnout si kvalitní knížky a utvářet svůj vztah ke kultuře jako takové.

Tradiční akce

Začátkem prosince do rodinného centra vždy zavítá Mikuláš.

V průběhu roku si připomínáme krásné staročeské tradice a vdechujeme jim život – i díky desítkám dobrovolníků, kteří se podílejí na jejich realizaci.

Uspořádali jsme první Masopustní veselí, zopakovali Čarodějnický večer u ohně a Kouzelný den dětí, tradiční se stala i Mikulášská. Setkáváme se i v době velikonoční a při adventu, u tvořivých dílen, lidových tradic a pečení dobrot.

Pronájmy prostor a vybavení

V rodinném centrum Na Schodech si můžete pronajmout prostory i vybavení na party.

Rádi vám pronajmeme naše prostory – k přednáškám, cvičebním kurzům, oslavám výročí atd. Nabídnout vám můžeme velký sál a suterén. Součástí prostor je kuchyňka a samozřejmě sociální zařízení.

Potřebujete věci na party? Máme toho dost – stoly, skládací židle, pivní sety, skleničky. Potěší nás, když poslouží i někomu jinému.

Oslavy a spacákové večírky

Dort pro oslavence jako součást narozeninové oslavy.

Své velké dny u nás strávila kopa oslavenců – malých i velkých. Obyvatele Černic už možná kovboj nebo duhová víla na ulici nepřekvapí. Oslavu lze zorganizovat i jako spacákový večírek.

Spacákové večírky lákají děti dobrodružstvím, ale i rodiče, protože jim přes noc pohlídáme děti – pětileté a starší. Konají se z pátku na sobotu (18.00–10.00) nebo při ředitelském volnu. Děti čeká poutavý program s vrstevníky, pohádka a společné ranní blbnutí, rodiče si zaslouženě vychutnají čas na odpočinek a kulturu.

Spacákový večírek na zakázku

Večírek si můžete objednat i na zakázku – např. v době firemního večírku rodičů. Cena zahrnuje tematický program, vedení zkušenými lektory a stravu pro všechny účastníky. Maximální počet dětí je 20.

Základní cena (do 10 dětí): 6 500 Kč
Každé další dítě: 500 Kč

Tým rodinného centra

Adéla Dankovičová

Rodina kulturní, Klub 65+

Pošlete nám e-mail na rc@naschodech.cz nebo využijte formulář

Zavolejte nám

721 756 683 – Kateřina Hiclová, ředitelka rodinného centra

Navštivte nás

U Školy 4
326 00 Plzeň-Černice

Nezvedneme-li telefon, napište nám krátkou zprávou, co potřebujete, a my vám zavoláme.

Sídlíme ve vedlejší ulici, vchod vede od Tyršovy základní školy. S parkováním je to někdy náročné, i přesto, prosím, parkujte jen na vyznačených místech.

Najděte si k nám cestu

Na uvedené adrese sídlí i Spolek ŽIVOškolka v Černicích.
Druhou školku máme v Božkově.

* Tyto údaje je potřeba vyplnit.